top of page

Grenzeloos Verliefd: zou je 't er voor over hebben om voor de liefde in een gevaarlijk gebied te


Mexico Stad is een van de gevaarlijkste steden ter wereld. Daar merk je (naast veel bangmakerij) als toerist in het centrum meestal niets van. Maar zeker in het noorden van de miljoenenstad is het een serieus probleem. Cameraman Joost Maas en ik zijn een paar dagen op bezoek geweest bij het vrolijke en charmante gezin van Lisa en Jorge. Negen jaar geleden deden ze voor het eerst mee aan Grenzeloos Verliefd en het is te gek om te zien dat ze zo veel jaar later nog steeds gelukkig samen zijn. Maar man, wat een toestand is het daar omtrent veiligheid! Het gezin woont in een beveiligde compound waar een grote betonnen muur met prikkeldraad omheen staat. Bij de poort staan drie beveiligers.

Buiten deze bubbel zijn de straatgangs de baas. De wijk waar Lisa en Jorge wonen schijnt relatief nog mee te vallen, maar de buurt waar Jorge's begraafplaats staat heeft de code rood. Dat betekent sowieso autodeuren op slot en Jorge rijdt altijd andere routes en op verschillende tijden naar zijn werk. De bewakingscamera's bij de begraafplaats hebben eens een schietpartij vastgelegd. Maar nadat die beelden aan de politie waren overhandigd, kwamen de criminelen eisen dat de camera's verwijderd zouden worden en dit is toen ook gebeurd. Als relatief rijk persoon (en zo wordt een blanke westerse automatisch gezien), loop je dagelijks het gevaar om beroofd of ontvoerd te worden. Lisa en Jorge hebben daar zelf ook nare ervaringen mee gehad. Zelfs zo erg dat Lisa een paar maanden met de kinderen terug naar Nederland moest om onder te duiken. Zou je het er zelf voor over hebben om voor de liefde in zo'n gevaarlijk gebied te wonen? Ook als je eenmaal kinderen hebt? Vanavond zie je in '10 jaar Grenzeloos Verliefd' hoe Lisa en Jorge hiermee om gaan. Ook hoe de rest van hun leven eruit ziet. Petje af voor hun lef en optimisme, die twee zijn niet kapot te krijgen. 10 jaar Grenzeloos Verliefd: Lisa en Jorge in Mexico, 6 maart 2018, 21:30 uur op Net5

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg Maartje
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Vimeo Social Icon
bottom of page