top of page
Anker TV producties

PORTFOLIO TV PRODUCTIES

Een Huis Vol - In Quarantaine

100549463_3894510230620753_5538245184413

Je zult maar 12 kinderen hebben en dan drie maanden binnen moeten blijven vanwege de corona pandemie! Hoe doe je dat?
In de speciale quarantaine editie van Een Huis Vol werden vijf gezinnen gevolgd tijdens deze roerige periode. Ik heb het meeste gefilmd bij de familie Quaedackers, waar moeder Nadine als alleenstaande weduwe haar gezin met 12 kinderen runt.
Een Huis Vol is een tv-programma van KRO-NCRV en wordt geproduceerd door Skyhight TV. De speciale quarantaine editie is uitgezonden in juli 2020 op NPO1.

Foodtruck Gezocht

Alles aan de kant zetten om een nieuw leven te starten als foodtruck eigenaar. Dat is de droom van de mensen die gevolgd worden in 'Foodtruck Gezocht'. Ze hebben meestal nog geen ervaring met koken, verkopen op festivals of het bouwen van een foodtruck. Het zit daardoor vaker tegen dan mee. Maar ondanks alle obstakels werken de nieuwe ondernemers moedig door tot hun eerste verkoopdag.
Foodtruck Gezocht is geproduceerd door I Care Producties en is in 2020 uitgezonden door AVROTROS op NPO1. Ik heb als camjo twee afleveringen gemaakt: Dirk Poffers met zijn poffertjes/lovertjes truck en vader Patrick en zoon Siemen met hun stoofpotjes truck.

Onder 1 Dak

20200827_164027.jpg

Voor jongeren die het huis uit willen kan het erg lastig zijn om goede en betaalbare woonruimte te vinden. Ouderen hebben daarentegen vaak ruimte over en kunnen wel wat gezelschap of een helpende hand in huis gebruiken.

Wat gebeurt er als je deze twee groepen aan elkaar koppelt? In 'Onder 1 Dak' ontmoeten ouderen en jongeren elkaar tijdens speciale speeddates, waarna zij een aantal dagen bij de oudere in huis gaan proefsamenwonen.
Onder 1 Dak is een tv-programma van de EO en is geproduceerd door Zodiak Nederland. Ik heb als camjo vier koppels gevolgd tijdens de logeerdagen. De afleveringen worden uitgezonden in de periode sept-nov 2020 op NPO3.

Mooier Wordt Het Niet

'Mooier Wordt Het Niet' is een documentaire vierluik voor BNNVARA, waarin influencer Anna Nooshin de invloed van het huidige schoonheidsideaal onderzoekt.
Mooier Wordt Het Niet werd geproduceerd door CCCP TV en eind 2019 uitgezonden door BNNVARA op NPO3. Ik heb regie gedaan voor het grootste deel van alle vier de afleveringen.

Ik Vertrek

Ik Vertrek is al jarenlang een van de populairste programma's van Nederland. Het is bijzonder om mensen te mogen volgen tijdens de kwetsbare en spannende periode waarin zijn emigreren naar het buitenland om een toeristische onderneming te starten.
Een bijzondere aflevering die ik mocht regisseren ging over de familie van der Linden, 
waarin o.a. te zien was dat Don na 15 jaar zijn rolstoel vaarwel zei. Deze aflevering werd genomineerd voor een TV Beeld 2017.

Trippers

Trippers is het vervolg van Spuiten en Slikken op Reis. De focus ligt niet langer alleen op seks en drugs, maar op alles wat jongeren in het buitenland bezighoudt. Jan Versteegh, Tim Hofman, Geraldine Kemper en Linda Hakeboom reizen de hele wereld over om indringende reportages te maken over vaak heftige onderwerpen.
Trippers is een programma van BNNVARA en wordt uitgezonden op NPO3. Ik regisseerde de aflevering in Rusland met Linda Hakeboom over de ongekende schoonheid van Russische vrouwen en hun hunkering naar roem en rijkdom.

Grenzeloos Verliefd

In Grenzeloos Verliefd volgen we Nederlanders (meestal vrouwen) die voor de liefde in het buitenland gaan wonen. Presentator Arie Boomsma zoekt hen op in hun nieuwe thuisland.
Grenzeloos Verliefd wordt geproduceerd door Simpel Media en uitgezonden op Net5. Ik maakte als regisseur delen van afleveringen in Noorwegen, Tunesië en Mexico.

Kids met Camera's

In Kids met Camera's filmen kinderen hun eigen beleving tijdens hun medische proces. In deze compilatie zie je Jürrien. Hij is 6 jaar en krijgt een nieuwe prothese nadat zijn klompvoetje is geamputeerd.
Kids met Camera's werd geproduceerd door SNP Media en in 2015 uitgezonden door de EO op NPO1. Ik maakte als camjo opnames met de kinderen en deed de voormontage.

Rambam

Hip voor Nop

Anker Corporate

Rambam is een kritisch en speels tv-programma, waarin onrecht op ludieke wijze aan de kaak wordt gesteld. Vijf presentatoren doen o.a. met geheime camera's en vermommingen onderzoek naar zaken die niet kloppen.
Ik heb drie seizoenen Rambam gemaakt. Als camjo was ik ervoor verantwoordelijk om mijn eigen afleveringen van begin tot eind op te zetten, inclusief script en montage. Rambam wordt gemaakt door CCCP Producties en uitgezonden door BNNVARA op NPO3.

In Hip voor Nop komen beste vriendinnen naar de studio (Vondel CS) waar van hun oude kleding (hun flops) een nieuwe outfit wordt gemaakt die aansluit bij hun persoonlijkheid of bijzondere gelegenheid.
Hip voor Nop wordt gepresenteerd door Anne-Mar Zwart en door de EO geproduceerd en uitgezonden op Zapp. Tijdens de studio opnames heb ik regie gedaan en de losse items heb ik als camjo gemaakt. (Anne-Mar op bezoek bij BN'er, het maakproces van de stylisten en de portretjes van de deelnemers.)

Landinwaarts

In Landinwaarts bezoekt Dieuwertje Blok culturele pareltjes in ons land. Ook gaat ze met BN'ers naar een plek in Nederland die voor hen waardevol is.
In 2013 heb ik Landinwaarts mede bedacht en de pilot gedraaid. NTR heeft het daarna in productie genomen en 3 seizoenen gemaakt.
Ik heb hier op onregelmatige basis zowel als regisseur als camjo items voor gemaakt.

How Do They Do It?

In How Do They Do It kun je zien hoe complexe of juist hele alledaagse dingen gemaakt worden. Voor het seizoen dat ik gemaakt heb, hebben we o.a. items gemaakt over Tesla, Heinz Ketchup, de nieuwste reddingboot van het KNRM, het Wikkelhuis, kunstgras, trapkano's voor vissers en de diamantwijk in Antwerpen.
Voor de items die we zelf maakten heb ik de scripts geschreven en regie gedaan. Daarnaast heb ik de aangeleverde items vanuit Engeland verwerkt en naar Nederlands omgezet. How Do They Do It werd gemaakt door Dare Creative en uitgezonden door Discovery Benelux.

OPDRACHTGEVERS TV PRODUCTIES

CORPORATE & ONLINE PRODUCTIES

Anker Golden Oldies

VGZ - Wachtlijstbemiddeling

Presentator Erik van der Hoff bezocht namens zorgverzekeraar VGZ verschillende verzekerden die positieve ervaringen hebben met specifieke diensten van VGZ.
Ik maakte de reportages als camjo in opdracht van reclamebureau Dear.

dance4life - Kenia & Malawi

Voor dance4life reisde ik samen met een delegatie leerlingen en radio538 DJ Barry Paf naar Kenia & Malawi om daar verschillende reportages te maken over de strijd die dance4life daar levert tegen de verspreiding van HIV en AIDS.
De reportages zijn gebruikt als promotiemateriaal en als lesmateriaal tijdens de schoolprojecten van dance4life. Ik heb de reportages als camjo gemaakt.

Yoga met ... (Spirit24 - NCRV)

In Yoga met... beoefende Myrna van Kemenade yoga met bekende Nederlanders en bezocht met hen een plek die voor hen voor bezinning staat.
Yoga met... werd in opdracht van NCRV gemaakt voor themakanaal Spirit24. Ik maakte alle zes afleveringen als camjo.

Radboud Universiteit - View to Kill

Onderdeel van reeks reportages voor Radboud Universiteit Nijmegen. View to Kill gaat over nieuwe ontwikkelingen op gebied van kankerbestrijding.
Voor deze reportages heb ik regie en montage gedaan in opdracht van reclamebureau Dear.

Wisebits (RVU online)

Wisebits waren korte video's geinspireerd op filosofische vraagstukken van Bas Haring. De video's werden aangeboden als lespakket op middelbare scholen.
Ik heb in opdracht van RVU ongeveer 10 Wisebits als camjo gemaakt. De scripts schreef ik zelf.

Wind voor Iedereen (ODE)

Reportage over windenergie coöperaties, waarin een combinatie is gemaakt van gefilmde beelden en animatie. Gepresenteerd door Cielke Sijben.
Wind voor Iedereen heb ik als camjo gemaakt voor ODE (organisatie duurzame energie) en Bosch en van Rijn. Animaties door Hanneke van der Linden.

PORTFOLIO GOUWE OUWE

Alex from Almaty (Kazachstan)

Voor het culturele project 'Faces of Kazakhstan' maakte ik korte videoprojecten van jonge Kazachen. Alexander heeft een succesvolle baan in de reclamewereld, maar moet verborgen houden dat hij homoseksueel is.
Faces of Kazakhstan werd in 2009 gemaakt in opdracht van de vrijwilligersorganisatie Code-X International.

Utopics - instrumentenmaker Ahmed

Utopics was een programma op UStad en ging over de multiculturele samenleving van Utrecht. Dit portret gaat over de Iraanse vluchteling Ahmed die in zijn garagebox van zijn flat in Amstelveen de mooiste instrumenten maakt.
Utopics werd geproduceerd door Danzon Productions en uitgezonden door UStad. Ik maakte in 2006/2007 als camjo tientallen items voor Utopics, waar ik ook zelf redactie voor deed.

Studentenkamer van... JP Balkenende

Kraker & drag queen Yussef

Mijn eerste opdracht als camjo was er meteen een die veel publiciteit kreeg.
Rond de verkiezingstijd maakte ik een serie waarin ik met politici terugging naar hun oude studentenkamer om te zien hoe zij toen leefden.
Het meeste aandacht kreeg de reportage met Balkenende. Heeft hij voor het huwelijk seks gehad?
De serie 'Studentenkamer van...' is in 2006 gemaakt in opdracht van Campus TV en Sp!ts.

Voor een pilot voor RTV Utrecht mocht ik als camjo een portret maken van de markante Yussef. Hij is van Marokkaanse afkomst, is kraker én dragqueen.
De pilot werd geproduceerd door Danzon Productions. Naast de opnames en montage, heb ik meegewerkt aan het concept en heb ik zelf redactie gedaan.

Kinderen van de Rekening (St.Petersburg)

Geen Commentaar (Moskou)

Documentaire over moeders die hun kinderen afstaan in St. Petersburg.
De weeshuizen van St. Petersburg zitten voller dan net na de tweede wereldoorlog. Ieder jaar worden gemiddeld 260 kinderen afgestaan, terwijl dit er in heel Nederland +/- 30 zijn.
Waar voorheen geen enkele hulpverlening bestond om dit probleem aan te pakken, probeert Parents Bridge nu om moeder en kind bij elkaar te houden.
Gemaakt in 2005/2006 in opdracht van Matra en Pactum.

Afstudeerfilm HKU, opgenomen in Moskou.
Over de rol van Russische journalisten tijdens het gijzelingsdrama in het Dubrovka Theater in 2002.
In 2003 studeerde ik cum laude af aan de HKU (Audiovisuele Media).

bottom of page