top of page

Hoezo Elvis 40 jaar dood? Hij lééft tijdens Elvis Leeft Live! (16 aug 21:20 uur NPO1)

En zo werk je ineens in een gevangenis. Zónder bad guys, mét getalenteerde artiesten en verstokte Elvis fans.

In de 'jail house' (voormalige gevangenis De Lik in Utrecht) zongen artiesten Eric Corton, George Baker, Leona Philippo, Lucas Hamming, Rene Shuman, Anita Meyer en Diggy Dex hun eigen versie van grote Elvis-hits. The King wordt zo in ere herdacht omdat hij dit jaar 40 jaar geleden is overleden. Ik heb vandaag regie gedaan gedaan voor de 'instarts'. Ik mocht voor een prachtige roze Cadillac overtuigde Elvis fans interviewen en met de artiesten hebben we quotes opgenomen in 'mug shot'-stijl.

Tijdens de interviews met de fans kwamen bijzondere verhalen voorbij.

De 70-jarige Hetty was als jong meisje al fan van Elvis, hij was ook zo knap en die bewegingen! Haar verjaardag viert ze altijd pas een dag later, want die valt tegelijk met de sterfdag van Elvis en dan wil ze rouwen. Toen haar eigen man overleed hebben ze tijdens het sterfproces samen naar Elvis geluisterd. Een andere bijzondere fan is dominee Fred Omvlee. Tijdens zijn kerkdiensten vertelt hij het levensverhaal van Elvis als geestelijke inspiratiebron en er worden gospels van Elvis gezongen. Bram en Renata (te zien op de foto voor de Cadillac) zijn zulke grote fans dat ze zelfs in Elvis tenue zijn getrouwd. Elvis Leeft Live - 16 augustus 2017 - 21:20 uur - NPO1

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg Maartje
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Vimeo Social Icon
bottom of page